طول دوره این مقطع ۴ سال می باشد. تحصیلات در مقطع لیسانس در بیشتر رشته های ارائه شده در کشور دانمارک به زبان این کشور یعنی دانمارکی می باشد و دانشجوی متقاضی اخذ پذیرش در مقطع لیسانس کشور دانمارک ملزم به ارائه مدرکی دال بر تسلط بر زبان دانمارکی قبل از ورود به دانشگاه های کشور دانمارک می باشد. دانشجویان با ارائه پایان نامه در انتهای این دوره می توانند این مدرک را زمینه ورود فارغ التحصیلان به بازار کار یا تحصیلات عالی کنند.
زبان تدریس در مقطع کارشناسی کشور دانمارک به زبان دانمارکی است ولیکن این کشور مدرک دال بر تسلط زبان دانمارکی را همان بدو ورود از دانشجو تقاضا می کند و فرصت یادگیری را داخل این کشور به دانشجو نمی دهد. با توجه به اینکه در ایران نهادی جهت یادگیری زبان دانمارکی وجود ندارد در اکثر موارد تحصیلی در مقطع لیسانس در کشور دانمارک میسر نمیشود .
برای ورود به این مقطع تحصیلی نیازی به امتحان ورودی نمی باشد و فقط با توجه به نمرات دوره قبل و اظهار نظر اساتید امکان پذیر می باشد. بسیاری از رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی ارائه می شوند. تعداد زیادی از دانشجویان متقاضی تحصیل در کشور دانمارک با هدف کار در کشورهای اروپایی و به بهانه ی تحصیل در دانمارک اقدام به اخذ ویزای تحصیلی کشور دانمارک می نمایند تا با اتمام دوره کارشناسی خود در دانشگاه های کشور دانمارک ، علاوه بر ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ، یک فرصت شغلی خوب داشته باشند . در مقطع (Master) در نیم سال آخر دانشجو موظف به انجام پژوهش می باشد زبان تحصیلی این مقطع انگلیسی است و افراد متقاضی میبایستی مدرک آیلتس با نمره 6- 6.5 را داشته باشند.
دانشجویان مقطع کارشناسی کشور دانمارک مجوز کار در محدوده ای ۱۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال محیا کند .
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد کشور دانمارک مجوز کار در محدوده ای۲۰ ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.
پیدا کردن کار دانشجویی در هر کشوری به پارامترهای متفاوتی نظیر سطح آگاهی فرد از زبان کشورها، تجربه کاری، ویژگی های شخصی فرد، زمان ورود شخص به کشور و چندین عامل دیگر وابسته است..
کشور دانمارک همانند سایر کشورهای پیشتاز در بحث تحصیل، به دانش جویان در حال تحصیل در مقطع دکترا، توجه ویژه ای دارد و جهت پرداخت مخارج تحصیل ایشان، شرایط ویژه ای را جهت تسهیل طول دوره ی دکترا در این کشور در این کشور فراهم آورده است.
بصورت کلی تحصیلات در مقطع دکترا در دانشگاه های کشور دانمارک به ۲ صورت تحصیل با بورسیه تحصیلی و تحصیل در شرایطی که دانشجو شهریه ی دانشگاه را شخصا پرداخت می کند، صورت می پذیرد.
تحصیل در شرایطی که دانشجو مستلزم به پرداخت هزینه در دانشگاههای کشور دانمارک می باشد، همانند اخذ پذیرش در مقطع فوق لیسانس کشور دانمارک می باشد ولیکن در این مطلب شرایط لازم جهت اخذ فرصت تحصیل در مقطع دکترا به همراه اخذ بورسیه تحصیلی می پردازیم.
با توجه به این نکته که کشور دانمارک برای افرادی که در مقطع دکترا در این کشور مشغول به تحصیل هستند، حقوقی ماهیانه به میزان تقریبا ۲ هزار دلار را مدنظر قرار می دهند، فلذا دانشجویان ایرانی رقابت بسیار سختی را در راستای اخذ بورسیه دکترا در کشور دانمارک در پیش دارند.
داشتن همه و یا تعدادی از آیتم های ذکر شده، می توان در راستای افزایش شانس فرد در جهت اخذ پذیرش نقش بسزایی ایفا نماید.
بسیاری از رشته های مهندسی در مقطع دکترا در کشور دانمارک به زبان انگلیسی ارائه میشوند.
برای ورود به کشور دانمارک نیازمند به دریافت ویزا از سفارت کشور دانمارک میباشیم. سفارت دانمارک ویزاهای مختلفی مانند ویزای توریستی دانمارک، ویزای دیدار خانواده دانمارک ، ویزای تجاری دانمارک ، ویزای تحصیلی دانمارک و ویزای تحصیلی دانمارک که از مهمترین انواع ویزا میباشند صادر میکند.
دانشجویانی که علاقه مند به ادامه تحصیل در دانمارک میباشند باید در ابتدا از دانشگاه مورد نظر پذیرش دانشجویی خود را دریافت کنند تا بتوانند ویزای تحصیلی را دریافت نمایند. طبیعتا برای دریافت پذیرش دانشجویی باید متقاضی مدارکی را به دانشگاه دانمارکی تسلیم نماید تا دانشگاه به شخص متقاضی پذیرش تحصیلی را اعطا نماید. پس از دریافت پذیرش دانشجویی از دانشگاه مورد نظر شخص دانشجو باید مدارکی را به سفارت ارائه نماید تا برای وی ویزای تحصیلی دانمارک (ویزای دانشجویی دانمارک) صادر گردد.
طبیعتا برای دریافت ویزای تحصیلی دانمارک علاوه بر پذیرش باید مدارک دیگری نیز به سفارت ارائه شود که این مدارک به شرح زیر میباشد.
ممکن است بنا به شرایط شخص، سفارت دانمارک از متقاضی درخواست مدارک دیگری نیز بنماید. توجه نمایید که این مدارک ثابت نمیباشد.
لازم به ذکر است که هزینه ای نیز بابت رسیدگی به پرونده ویزا از جانب سفارت دانمارک دریافت میگردد که صرف نظر از نتیجه حاصله قابل عودت به شخص نمیباشد.
درصورتی که دانشجو موفق به اخذ بورسیه شود، دانشگاه مبلغی حدود 2000 دلار به صورت ماهانه به دانشجو میدهد. برای گرفتن بورسیه تحصیلی کشور دانمارک، دانشجویانی که مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد آنها از دانشگاه های معتبر باشد و مدرک آیلتس 5و6 را داشته باشند از شانس بیشتری برخوردارند. همچنین دانشجویان مقطع دکترا میتوانند 30 ساعت در هفته را کار کنند.
افرادی که در دانمارک اقامت دائم دارند یا در دانمارک مشغول به کار هستند میتوانند به طور رایگان به تحصیل خود ادامه دهند اما مابقی افراد موظف به پرداخت شهریه سالانه برای تمامی دوره های تمام وقت می باشند که چیزی حدود 45000 تا 120000 متفاوت است.
یکی از بهترین و مجهزترین خوابگاه های دانشجویی در دانمارک، خوابگاه تایتجین می باشد که علاوه بر طراحی شیک و درن بهترین فضا را برای دانشجویان به وجود آورده است. در این خوابگاه تمامی اتاق ها دارای سرویس بهداشتی مجزا و سیستم تهویه می باشند و علاوه بر این ها دارای محلی برای مهمانی ها، اتاق موسیقی و فضای سبز مخصوص نیز هستند.
هزینه های زندگی در شهرهای مختلف کشور دانمارک متفاوت می باشد. ساکنین شهرهای اصلی و بزرگ مانند آرهوس و کپنهاگ ماهیانه هزینه ای حدود 7000 کرون جهت اقامت دانشجویی دارند و البته به ازای هر نفر همراه هزینه ای حدود 3500 کرون دارند اما ساکنین شهرهای کوچک هزینه دانشجو به حدود 5000کرون در ماه کاهش یافته و هر نفر همراه 2500 کرون میباشد.