یک سازمان استرالیایی به نام Universitas 21 در ماه می سال 2018 منتشر شده است، کانادا از تامین بودجه برای سیستم آموزش عالی، عملکرد بهتری نسبت به ایالات متحده، بریتانیا و آلمان دارد. این سازمان در رتبه بندی خود از دانشگاه های جهان، کانادا را در مقام پنجم از لحاظ منابع قرار داده است؛ بدین معنی که تامین مالی بخش دولتی و خصوصی کانادا در زمینه ی آموزش عالی به عنوان درصدی از تولید ناخالص ملی در رتبه ی پنجم جهان قرار دارد. گزارش U21 50 کشور را در چهار دسته رتبه بندی می کند: منابع، محیط زیست، برقراری ارتباط و خروجی. در مجموع این مطالعه کانادا در رتبه ی هشتم جهان قرار داده است.
کانادا در رتبه ی خروجی در جایگاه ششم و همتراز سوئد است؛ رتبه ی خرئجی به بررسی و ارزیابی تحقیقات دانشگاهی تولید شده در کشور و تاثیر ان، تعداد فارغ التحصیلان و محققان، کیفیت دانشگاه های برتر کشور و قابلیت استخدام و کار پیدا کردن فارغ التحصیلان می پردازد. این گزارش بیان می کند که ” کانادا و روسیه شایسته ترین نیروی کار را دارند و بعد از آنها ژاپن و اسراییل ، اوکراین و کره قرار دارند.” این رتبه بندی بر اساس درصد جمعیت کشور در رده ی سنی 25 تا 64 که تحصیلات دانشگاهی داشته اند انجام شده است.
به لحاظ برقراری ارتباط، کانادا نسبت به رتبه یندی قبلی که 14 بود، دو رتبه افزایش داشته و به جایگاه 12 رسیده است. برقراری ارتباط به این می پردازد که آیا سیستم آموزش عالی کشور دارای ارتباطات بومی و بین المللی قوی هست یا خیر. این جایگاه این را بررسی می کند که آیا سیستم آموزش عالی می تواند فرصت هایی را برای تحصیل و تحقیق بین المللی فراهم کند یا خیر. اما در رتبه بندی کانادا در دسته ی محیط زیست نیز امسال شاهد بهبود هستیم و کانادا از جایگاه 20 به 3 رسیده است. این دسته، سیستم آموزش عالی کشور را بر اساس تنوع نیروی کار و دانشجویان، رقابت بین موسسات آموزشی و نظارت شخص ثالث بر عملکرد موسسات رتبه بندی می کند.
نویسندگان این گزارش توصیه کرده اند که سرمایه گذاری در تحقیقات می تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند و به وجود ارتباط بین نوآوری و خلاقیت در نیروی کار تحصیلکرده اشاره کرده اند. در زیر ، 10 کشور برتر جهان که در رنکینگ کلی U21 آمده اند ارائه می شود: