چرا رتبه بندی دانشگاه برای دانشجویان اهمیت دارد؟
عوامل متعددی بر تصمیم گیری دانشجویان در مورد راه های جستجو و انتخاب گزینه های خود در رابطه با ادامه تحصیل تاثیر می گذارند.
رتبه بندی دانشگاه ها در این فرآیند تصمیم گیری نقش مهمی دارد. چگونه و چرا رتبه بندی استفاده می شود و به طور مداوم به عنوان یک شاخص قابل اعتماد برای دانشجویان در هنگام تصمیم گیری در انتخاب یک دانشگاه در نظر گرفته شود؟
رتبه بندی به عنوان یک ابزار فهرست بندی سریع در مرحله اولیه است:
رتبه بندی به طور معمول برای ایجاد یک لیست کوتاه از اهداف تحصیل ایده آل استفاده می شود، که به عنوان اولین مرحله برای تحقیق بیشتر در دانشگاه ها عمل می کند. به عبارت دیگر، اگر یک دانشجو قبلا کشور مورد علاقه خود را برای تحصیل انتخاب کرده، رتبه بندی یک ابزار فیلترینگ و ساده سازی برای انتخاب نهایی است. همچنین رتبه بندی می توانند دانشگاههایی را که پیش بینی های پیش از آن ناشناخته بودند، آشکار نمایند به عنوان مثال از همه پرسی که از دانشجویان دانشگاه UPM مالزی در خصوص اینکه " آیا قبل از آمدن به این دانشگاه شما فکر می کردید این دانشگاه در مالزی چنین سطح آموزشی بالا و کیفیت مناسبی داشته باشد؟" در جواب اکثر دانشجویان جواب دادند "ما چنین پیش بینی نداشتیم!" اما شما می توانید با بررسی رتبه این دانشگاه که حدودا 200 دنیا است از این اعتبار پیش از حظور در دانشگاه آگاه شوید.
از این رو، رتبه بندی ها یک روش ساده و عددی برای مقایسه دانشگاه ها و تصمیم گیری های آگاهانه در مورد چگونگی آنها محسوب می شوند.
رتبه بندی به عنوان یک ابزار مقایسه مستقیم:
بعضی از دانشجویان از رتبه بندی برای مقایسه دو یا چند دانشگاه استفاده می کنند، گرچه اکثر دانشجویان پیشنهاد کرده اند که رنکینگ در تصمیم گیری هایشان تفاوت واقعی ایجاد کرده است اما به خاطر داشته باشید اگر در مقایسته دو دانشگاه شکاف زیادی (تفاوت) در رتبه بندی است باید این تفاوت را جدی بگیرید و در تصمیم خود دقت کنید. برای مثال اختلاف 20 تا 30 رتبه خیلی تاثیر گذار نیست اما اختلاف 100 تا 200 رتبه نشانه تفاوت بالا در کیفیت دانشگاهها است.
رتبه بندی به عنوان شاخص کلیدی برای آینده کاری شما:
همانطور که در «چگونه دانشجویان از گزارش رتبه بندی استفاده می کنند» نشان داده شده و در شکل نیز نشان داده شده در بالای این قطعه، قابلیت استخدام به عنوان یک شاخص کلیدی در رابطه با رتبه بندی دانشگاه ها در پیدا کردن کار غالب است. بسیاری از کارفرمایان در شرکت ها و سازمان های معتبر قبل از مصاحبه با شما رنکینگ دانشگاهی که شما از آن فارغ التحصیل شده اید را چک می کنند. سعی کنید در رزومه کاری خود دانشگاه فارغ التحصیلی خود را با دقت معرفی نمایید.
نکته کلیدی: بخاطر داشته باشید بعضی از دانشگاهها به علت نداشتن تمام دانشکده های آموزشی رتبه بالا (نامناسب) دریافت می نمایند. به عنوان مثال دانشگاهی که تخصصی روی رشته های مدیریت و تجارت کار می کند در این رشته ها رتبه خوبی دارد اما رتبه کلی نامناسبی دارد. شما حتی می توانید از روی رشته تحصیلی نیز رنک دانشگاه انتخابی خود را چک نمایید.