شرایط اخذ ویزا و مهاجرت تحصیلی به کانادا

به واسطه قدمت دانشگاه های ممتاز در سیستم آموزشی کانادا و امکانات بسیار ویژه ای که کشور کانادا در اختیار دانشجویان خارجی برای تحصیل در کانادا قرار می دهد، کشور کانادا همواره کانون توجه علاقه مندان به تحصیل در مراکز معتبر علمی و همه افرادی که متقاضی اخذ اقامت و یا گرین کارت کانادا بوده اند، بوده است. دانشگاه ها ومراکز آموزشی کانادا سرآمد دانشگاه های برتر دنیا هستند و تقریبا تمامی رشته ی دانشگاهی را پوشش می دهند.

تحصیل در مدارس کشور کانادا

تحصیل در مقاطع دبستان و دبیرستان کشور کانادا در بهترین مدارس خصوصی و دولتی کانادا میسر است و کشور کانادا برای از بین بردن دغدغه خانواده ها در رشد و تربیت دانش آموزان در محیطی بیگانه، شرایط ویژه ای را نظیر محیا کردن خوابگاه های دانشجویی با امکانات پیشرفته، تهیه غذای اسلامی و حلال، فراهم کردن بستر نظارت مستمر اولیای دانش آموز بر روند تحصیلی و زندگی در کانادا و بسیاری دیگر از امکانات را جهت تسهیل و بهبود بخشیدن زندگی در حین تحصیل در کانادا بوجود آورده است. هزینه های تحصیل و زندگی در کانادا در دوره دبیرستان و دانشگاه در حدود 25 تا 30 هزا دلار کانادا است که این هزینه شامل هزینه مدرسه، خوابگاه، غذا، بیمه و …. می باشد.

گفتنی است که دانش آموزان پس از سپری کردن دوره دبیرستان در کانادا امکان ورود به بهترین دانشگاه های کشور کانادا را دارا می شوند، و با توجه به درآمد قشر تحصیل کرده در کشور کانادا که میزان 10 تا 12 هزار دلار به صورت ماهیانه می باشد، صرف هزینه برای تحصیل فرزندانتان در کانادا، سرمایه گذاری بسیار ارزشمندی در راستای آینده ایشان می باشد.

لازم به ذکر است که دانشجویان مشغول به تحصیل در کشور کانادا پس از اتمام دوره تحصیلی خود به راحتی می توانند جهت دریافت گرین کارت کانادا اقدام نمایند و پس از گذراندن 5 سال به شهروند کانادا تبدیل شوند.

نکته دیگر این است یک شهروند کانادایی می تواند جهت دریافت اقامت کانادا برای افراد خانواده خود اقدام نمایند و این بدان معنی است که خانواده دانشجو نیز می تواند به وی ملحق شود.

شهریه تحصیل در کانادا

شهریه تحصیل در کانادا در مقایسه با انگلیس، استرالیا و نیوزیلند پایینتر می باشد. برای کمک به هزینه های تحصیل بورس های زیادی (مخصوصا دانشجویان برتر) وجود دارد و بیشتر این بورس ها برای مقاطع فوق لیسانس و بالاتر می باشد ولی برای مقطع لیسانس هم تعدادی این بورس ها وجود دارد که میتواند هزینه تحصیل در کانادا را کاهش چشمگیری دهد. برای اقدام در خصوص بورسیه تحصیلی کانادا با مشاورین شرکت ویزا موندیال مشورت کنید.

  • شهریه دانشجویان بین المللی در کانادا: میانگین شهریه برای هر سال بین ۱۲۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ دلار
  • شهریه دانشجویان کانادایی: میانگین شهریه در هر سال بین ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار
  • شهریه دانشجویان کبکی در استان کبک:  میانگین شهریه در هر سال بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار

تحصیل در مقطع لیسانس کشور کانادا

متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس در کشور کانادا می بایست با در دست داشتن گواهی مبنی بر اتمام 12 سال تحصیل دوره های دبستان و دبیرستان (یعنی مدرک پیش دانشگاهی در ایران)می توانند جهت اخذ پذیرش در دانشگاه های کشور کانادا اقدام نمایند.

داوطلبانی که آخرین مدرک تحصیلیشان مدرک دیپلم ایران می باشد می توانند با گذراندن دوره پیش دانشگاهی خود در کشور کانادا وارد دانشگاه شوند.

برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کشور کانادا، اخذ نمره 6 در آزمون آیلتس و یا نمره های مشابه در ازمون تافل الزامی است ولی داوطلب می تواند دوره های آموزش زبان انگلیسی را در کشور کانادا و قبل از شروع دوره های دانشگاهی خود سپری کنند.

حق کار

دانشجویان مقطع کارشناسی کشور کانادا مجوز کار در محدوده ای 10 ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین 13 تا 15 دلار به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.

تحصیل در مقطع فوق لیسانس کشور کانادا

متقاضیان ورود به مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های کانادا را می توان در سه دسته طبقه بندی کرد:

1.افرادی با سوابق تحصیلی عالی

2.افرادی که سوابق تحصیلی معمولی دارند ولی فاصله زمانی میان آخرین مقطع و اقدام جهت اخذ ویزا برای ایشان کمتر از دو سال است.

3.افرادی که بیش از دو سال از آخرین مدرک تحصیلی ایشان میگذرد.

بدیهی است گروه اول بواسطه سابقه درخشان تحصیلی (فاکتورهای این سابقه درخشان معدل کل بالای 17، داشتن مقاله معتبر بویژه مقاله ISI، داشتن نمره GRE یا GMAT مناسب، نمره IELTS یا TOEFL خوب) می توانند جهت اخذ بورسیه از دانشگاه های معتبر کانادا اقدام نمایند. این گروه از متقاضیان اخذ ویزای دانشجویی کانادا حتی الامکان دریافت هزینه های زندگی علاوه بر هزینه های تحصیلی خود را از دانشگاه های کانادا دارا می باشند.

گروه دوم با توجه به شرایط مالی خود می توانند دانشگاه های خوب با هزینه ای در حدود سالیانه 10 تا 18 هزار دلار اقدام نمایند، البته دانشگاه های دیگری نیز در این کشور با هزینه کمتری وجود دارند. این دسته از دانشجویان در دانشگاه های کانادا می توانند با انجام فعالیت های دانشجویی، در راستای پرداخت شهریه های دانشجویی قدم بردارند.


حق کار

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد کشور کانادا مجوز کار در محدوده ای 20 ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا 15 دلار به ازای هر ساعت می باشد .

 

تحصیل در مقطع دکترای کشور کانادا


در تمامی کشورها دوره دکترا دوره ای 4-5 ساله است اما بدلیل نظام آموزشی قوی حاکم در کانادا طول دوره دکترا 2.5-3 سال است. کسانی که چه در کانادا و یا هر کشور دیگری در مقطع فوق لیسانس فارغ التحصیل شده باشند می توانند برای پذیرش در این دوره اقدام کنند. مدرک زبان مورد نیاز برای دوره دکترا IELTS 6.5 است.

بردن همراه (همسر) و فرزندان زیر 18 سال در این دوره میسر است و فرزندان می توانند به راحتی از سیستم آموزشی پیشرفته کانادا استفاده کرده و به تحصیل بپردازند.

هزینه های زندگی

هزینه های زندگی در کانادا برای دانشجویان به صورت میانگین بین 700 تا 800 دلار در ماه می باشد که شامل هزینه های مسکن، غذا، رفت و آمد، بیمه و سایر هزینه هایی است که دانشجو ملزم به پرداخت آن ها در زمان تحصیل و در مقطع دکترا در کشور کانادا می باشد.

حق کار

دانشجویان مقطع دکترا کشور کانادا مجوز کار در محدوده ای 30 ساعته بصورت هفتگی دارا می باشند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین 15 تا 20 دلار به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.

ذکر این مطلب از اهمیت بالایی برخوردار است که هر فرد که قصد ادامه تحصیل در کشور کانادا را داشته باشد قبل از رفتن به کانادا و برای رفتن به سفارت باید نامه ای مبنی بر پشتوانه مالی نشان دهد که مبلغ آن برابر یک سال زندگی در کانادا است. کسانی که قصد دارند بعد از پایان تحصیل خود در کشور کانادا مشغول به کار تمام وقت شوند می بایستی به زبان انگلیسی مسلط بوده و دوره ی تحصیلی خود را به خوبی گذرانده باشند تا بتوانند شغل مناسبی را پیدا کنند و در نتیجه بعد از کسب شغل ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. این نکته را نیز باید ذکر کرد که گرفتن اقامت دائم در کشور کانادا بسیار دشوار است و طولانی و افراد می بایستی مدت زمان زیادی را در کشور کانادا کار کنند تا طول دوره را سپری کرده و اقامت دائم را اخذ کنند و پس از اخذ اقامت دائم پروسه گرفتن پاس کانادای را بگذرانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *